Albin Elowson

Enduro SM Final Uppsala

Till mina sponsorer och samarbetspartners!

I helgen som va var det dags för sista deltävlingen av Enduro SM och denna deltävling hölls av Göta MS men kördes i Uppsala.

Vi utgick från en fin depå som var på Söderby Golf. Det var totalt 4st SP och två av dem va nära Golfbanan. De andra två SP var ute på på Uppsalas cross och endurobana rörken.

Dagarna innan race så fick jag en klassisk förkylning med ont i halsen som sedan övergick i snuva och hosta på race dagen. Givetvis lite tråkigt och surt då man vill vara på topp när de är dags för tävling! Men som tur var så är jag ju redan klar svensk mästare i både min klass och i SEC (Swedish Enduro Cup) som är den totala samanställningen av alla klasser. Så jag behövde inte känna någon press eller stress inför denna deltävling.

getmedia.se

Men jag gick ändå in med inställningen att jag skulle försöka gasa på som vanligt trots förkylningen! Första provet som var ett stubbgärde började bra men med halva provet kört så gled jag ikull två gånger efter varandra… Det hade regnat lite under natten så det var lite lurigt men där var det extra halt.

Prov 2 som var lite blandat med både stubb och skogs körning började stelt och avvaktande och gled ikull igen och fick aldrig något flow på resterande av sträckan. Tappade en del tid här också och var nere på en 7e plats totalt efter två körda sträckor… Men på prov 3-4 så höll jag mig ifrån misstag och satte två bra tider och klättrade något i resultat listan. Hade börjat få lite strul med bakbromsen under dessa prov och den strulade även lite under nästa varv. Då den började låsa sig och vart varm…

Efter varv 2 så var jag uppe på en andra plats totalt med bara några hundradelar ner till 3an. Hade börjat få till lite bättre känsla i körningen och kunde trycka på bättre. Kände dock att orken och fokuset fanns inte riktigt där för att få ut de sista… Kämpade på resterande av dagen med en rinande näsa och lyckades även köra till mig några sträck vinster! Jag slutade på en 2a plats totalt och vinst i klassen efter dagen. Vilket jag får vara nöjd över efter förutsättningarna.

getmedia.se

På kvällen så avslutades årets SM serie med en bankett där de var mat, prisutdelning och lite musik. Alla som var på pallen i varje klass efter årets SM serie fick komma komma upp och ta emot pris!

Så de är så gött att kunna trycka upp dekaler med nummer 1 till nästa år i både vanliga enduro SM och i SCCS!

Min plan var från början att jag skulle köra sista VM deltävlingen i Tyskland men valde att stå över denna för att lägga fokus på GGN och Kåsan! Detta känns givetvis lite tråkigt men för mig känns de mer värt att satsa hårdare på dessa två race då dem är de största enduro tävlingarna i Sverige med mest media och prispengar!

Som vanligt vill jag tacka alla er som läser detta för erat stöd till enduro körning! Utan er hade jag aldrig varit där jag är idag.

Stort tack!

//Albin Elowson #1

Häng med mig på SP3 här nedan: