Albin Elowson

Enduro SM Vetlanda

Till mina sponsorer och samarbetspartners.

Tjena,

I helgen kördes tredje deltävlingen av enduro SM, i Vetlanda. På samma plats och prov som förra året, där jag då vann. Så inför helgen hade jag en bra känsla i kroppen.

Tävlingen för oss var på söndagen. USM körde 3/4 utav våra prov. Vilket gjorde förutsättningarna lite speciella. Då vi inte kan gå proven som vanligt under lördagen, fick vi därmed 48 timmar på oss att kolla igenom alla prov. Vilket passade mig bra.

SP1 Rötterna: Nydraget prov med inslag utav förra årets sträcka. Med mycket hala rötter.

SP2 Pulkabacken: Startade i en pulkabacke, precis vid Hydroarena. Ett litet kortare prov som bland annat gick i en fårhagen, som också det avslutades med en del hala rötter.

SP3 Träningsbanan: Gick större delar på Solhesters träningsbana. Som innehåller mycket sten, exakt samma spår som förra året. Men även en liten del nydraget. Ett rätt bökigt prov.

SP4 Slalombacken: Provet gick vid Kettilsås Skidanläggning. Startade i slalombacken, för att sedan åka ut i några kohagar. Blandat med lite teknisk skogskörning.

Började tävlingsdagen med att jogga igenom prov 2, som uppvärmning. Jag kände mig lugn och stabil.

Började dagen med att vara snabbast på första sträckan, vilket var väldigt skönt. Men när jag kom mål började jag känna av min ansträngningsastma. Vilket hänger ihop med årstiden som kommer nu (Rått och kallt)…

Under prov 2 kände jag att jag hade lite svårt att syresätta kroppen. Det vart också en vurpa där, som tog mycket tid och även drog ner lite av den bra känslan i kroppen. Så jag tappade en del på dom som låg i toppen, även på både prov 3 och 4a.

Jag gjorde några små justeringar på biken och det gjorde skillnad! Då kunde jag få till en mer avslappnad körning, på dom hala proven. Efter lite regn som kom dagen innan var det väldigt halt både på sten och rötter i skogen.

Efter 1 varv kört så var jag runt en 6e plats totalt. Men det handlade bara om några sekunder upp till 2a plats. Joakim Grelsson som låg 1a hade redan börjat dra ifrån oss andra och fått ett försprång.

Jag tog sträcka för sträcka och började mot slutet ta in tid på Grelsson. Men han körde stabilt och jag körde in på en 2a plats.

Summering utav helgen är att 450 kändes lite stor på dom bökiga/hala proven. Vilket jag inte riktigt upplevt innan. Men tar med mig det och lägger i erfarenhetsväskan.

Jag leder nu SM totalt och i klassen SM2. Vilket känns gött! Nu tränar jag på i sanden inför dom kommande tävlingarna i Norrahammar 26-27/9 och Töreboda 3/10!

Tack för erat stöd!

Med Vänliga Hälsningar

//Albin Elowson #3