Albin Elowson

Gotland Grand National 2020

Till mina Sponsorer och Samarbetspartners.

För en vecka sedan så var jag på Gotland för att tävla i världens största enduro tävling, Gotland Grand National. Det var länge osäkert hur vida denna tävling skulle bli av p.g.a Covid19. Men Nordic Sport Event som är arrangörer till tävlingen, har jobbat hårt för att tävlingen skulle bli av. Vilket är viktigt för enduron i Sverige. Då det iår startade ca 2300 förare ute på Tofta skjutfält strax utanför Visby. Men inte att glömma är att SVT sänder Live från tävlingen, vilket ger ett riktigt ett bra skyltfönster.

Efter ett mindre lyckat 2019 så var jag rejält sugen på revanch och försöka göra en repris på 2018, då jag vann.

När man väl har kommit ut till Gotland så infinner det sig alltid en speciell känsla i kroppen. Det är någon blandning mellan lugn och avslappnad men ändå en känsla av allvar. Under torsdagen så gick jag hela banan på ca: 2mil. Kanske känns lite onödigt, då jag nästan kan hela banan sedan innan. Men det ger mig lugn och självförtroende inför racet. Då det är en del i mina förberedelser.

Under fredagen så testade jag hojen tillsammans med teamet och gjorde de sista fin justeringarna på fjädringen. Fick till en riktigt bra feeling! Sedan var det lite filmning med teamet, SVT och en presskonferens.

RACE DAY, som vanligt så är man spänd och nervös på morgonen. Men när man tar på sig löparskorna så släpper det och man blir laddad. Det hade börjat regna lite grann och skulle göra det fram tills våran start 12:30. Jag fick en bra start och var top 10 i första sväng.  Hade lite svårt att köra om då jag inte vill riskera något på de hala kalkhällarna. Racet är ju ändå drygt 3 timmar. Under de första 3 varven så körde jag stelt och hade problem men min armbåge. Det gjorde att jag stupande i underarmen och kunde inte pusha på ordentligt. Gjorde även 2 vurpor och i den sista så gick växelspaken av… Valde att ej byta växelspaken under mina depå stopp då det skulle ta för lång tid. Jag fick då istället bara köra på 3ans växel vilket inte var optimalt överallt på banan. Jag pendlade mellan 4-6e plats första halvan av racet, men kämpade på. Jag hamnade bakom Rikard Hansson 4 gånger då vi gjorde våra tankstopp vid olika tillfällen. Hade stora problem att komma om honom då han åkte och blockerade mig när jag försökte köra om. Detta gjorde ju också att vi tappade mer tid på täten… Men ut på sista varvet så låg jag 4a med 40sekunder till 1a platsen. 
När jag väl kommit om Rikard Hansson, som låg på 3a, så började jagandet mot täten. Lyckades komma om team kompisen Max Ahlin som låg 2a. Men hade 20 sek upp till ledaren Mikael Persson, hann tyvärr inte ikapp. 
Känns ju givetvis surt då jag kände mig riktigt stark i slutet av racet!

Jag är får vara nöjd efter omständigheterna och jag vet vad jag ska förbättra till nästa års GGN.

Detta var även årets sista race för min del då Novemberkåsan som skulle körts i Gävle är inställd. Men nu kan jag ta lite vila och börja planera och ladda om för 2021.

Jag kommer att återkomma med mer info angående detta men även om en eventuell sponsorträff. Jag tänker mest på den rådande situation vi har just nu med Covid19. Jag ska se hur och om det är möjligt att lösa detta i år men hade varit väldigt kul och kunna fira ett SM GULD tillsammans med er!

Stort tack för erat stöd till min satsning, utan er hade inte detta aldrig varit möjligt.

Med Vänliga Hälsningar

//Albin Elowson #1