Albin Elowson

Racerapport BEC & Stångebroslaget

Till mina sponsorer och samarbetspartners!

Här kommer mina racerapporter från BEC & Stångebroslaget.

Billingen Enduro Challenge / SCCS Skövde

Förra helgen så var det dags för den 3e deltävlingen av SCCS. Hemma klubben FMCK Skövde stod som arrangör till Billingen Enduro Challenge som tyvärr inte kördes för oss i Elit klassen förra året då dem fick ställa in p.g.a. av damm… Men nu var det äntligen dags igen! Detta skulle bli en riktigt häftig tävling med start i Slalombacken, där efter köra på friluftsområdet uppe på Billingen och sedan ner i cementabrottet.

Jag bommade starten rätt rejält men kunde redan i de första kurvorna köra om många så i toppen av backen så var jag 5a. Var ganska snart på en 3e plats och försökte köra om 2an som var Rikard Hansson då jag märkte att 1an Oskar Ljungström drog ifrån… Kom om tillslut och kunde börja jaga Oskar. På väg upp till Billingen så vurpar han och jag kan rulla förbi. Väl uppe i ledningen så kunde jag börja dra ifrån och hade ca40 sek innan mitt tankstop. Men när jag skulle bromsa in vid min tankstation så glider jag ikull och landar hårt på axeln! Känner en obehaglig känsla, nästan som att axeln är på väg ur led. Efter att domningarna och så hade släppt så kunde jag köra iväg. Men hade tappat min ledning och behövde jaga ikapp RH igen. Som tur var hade han sitt depåstopp kvar och jag kunde rulla förbi honom när han gjorde detta. Nu kunde jag öka farten och köra mitt race in i mål. Lyckades tillslut vinna med ca 2min och 30sek.

Stångebroslaget

I helgen som var så var det äntligen dags för Stångebroslaget igen efter två inställda år p.g.a. Corona!

Detta är ett race som jag alltid har gillat sedan jag körde 85cc och det har ju också gått väldigt bra för mig de senaste åren här. Sist den kördes (2019) så vann jag min 3e raka seger och fick behålla de 5e vandringspriset som en är en pansarhylsa.

Jag var på plats redan på torsdag kväll för att hjälpa Wiggo på fredagen, svärfar Pelle Lifvendahl och min bror Erik på lördagen. Min start var inte förens på söndag så hann bekanta mig med banan under dagarna och kände mig förbered.

Var riktigt laddad för att köra för min 4e raka seger då även den forna världsmästaren Eero Remes från Finland skulle vara med. Starten är en riktig adrenalin kick då alla står tysta för att sedan starta hojarna när en pentylstubin smäller av som startskott. Jag kommer iväg bra och ligger fyra direkt efter startkurvan och kunde snabbt köra förbi upp till 3a.

Dem hade vattnat de första den första delen av banan för att slippa allt damm men istället vart det ganska halt. 2an släppte förbi mig ganska snart där på och jag kunde börja jaga 1an. Men även han släppte om efter halva första varvet. Gött att vara uppe i ledning och fick indikationer att jag hade ca:40 sek ner till Remes som då var 2a. Jag hade planerat att göra mitt första depåstopp på varv 1 och mitt andra på varv 2. Springer bara igenom första gången då jag bara behöver tanka en gång och lyckades komma ut precis före Remes som inte gick in! Jag laddade på och hade ca: 10 sek på Remes när vi båda gick in igen på andra varvet. Gjorde ett snabbt depå stop och var nu 20 sek före + ett depå stop! Kunde nu backa av lite på tempot men de gjorde inte Remes då började han ta ikapp och var endast 5-10 sek bakom när han gick in för sitt sista stop. Nu tänkte jag att de är bara ladda så mycket jag orkar ända in i mål! Hade till en början 40sek ut på de sista två varven. Men drog ifrån lite mer hela tiden och lyckades tillslut korsa mållinjen som segrare med en segermarginal på 1min och 35sek!

En go känsla när man möts av pommac sprut och få seger kransen runt halsen.

Nu laddar vi om för den 4e deltävlingen av SCCS som går i Söderhamn den 23 Juli. Men direkt efter de så åker jag vidare ner till Slovakien och Ungern för att köra VM. Ska bli riktigt kul att få dra lite VM igen och se om man kan hänga med där!

Stort tack för ert stöd till min satsning!

Med Vänliga Hälsningar

//Albin Elowson