Albin Elowson

Tävlings dags!

Till mina Sponsorer och Samarbetspartners.

Tjena,

Ja nu såhär i sommartider hoppas jag att ni har haft eller kommer att ha lite semester från era jobb.

Jag har nu under våren och sommaren haft en riktigt bra träningsperiod som har gett resultat. I förra veckan så var jag hos Patrik på Träningskonsulten för att testa min kondition. Detta gör man genom att mäta hur mycket mjölksyra du har i kroppen under olika belastningar, på t.ex. motions cykel eller löpning. På varje ny belastning/ nivå så tar man ett litet blodprov som man då mäter och ser hur mycket mjölksyra du har i kroppen under den nivån. Man kollar givetvis pulsen under dessa nivåer med hjälp av en pulsklocka. Patrik har hand om min träning och ser till att planera in rätt mängd träning i form styrka och kondition. Detta gör det lätt för mig då jag inte behöver fråga mig själv ”vad ska jag göra idag”! Men summa summarum på detta så har jag nu förbättrat mina gamla värden med råge. Så jag kan säga att jag är starkare än vad jag någonsin har varit!

Jag har även tränat mycket tillsammans med Max Ahlin från Falköping med Anders Eriksson som tränare. Vi utgör ett ”tränings team” som heter Träningskonsulten Racing med Patrik Johansson i spetsen. Under dessa träningsdagar så planerar Anders träningarna, då vi både lägger fokus på teknik och tävling mot klockan. Men Anders hjälper även oss på de mentala planet och guida oss genom olika scenarion som kan uppstå.

Men nu är mitt tävlings uppehåll slut. Nu till helgen så kommer det att köras Enduro SM här hemma i Skövde. Riktigt kul att det drar igång igen! Men detta kommer att köras under ganska tuffa restriktioner p.g.a Covid19. Bland annat att varje förare får endast ha med sig två stycken personer som service personal, och ingen publik inne på depå området sen på proven kommer det att stängas av så gott de går. Så detta kommer ju att kännas lite konstigt.

Något mer som är annorlunda mot tidigare år är att vi får endast gå proven dagen innan race… Detta är något som jag inte tycker är så bra. Då jag tidigare har lagt ner två dagar till att memorera proven vilket man även gör på VM. Men det är samma för alla och jag vet att jag är bra på att memorera proven.

Jag är laddad för att få köra SM igen och ska bli riktigt spännande och se vart man står. Tävlingen kommer att köras nu på fredag och lördag. Banvarvet kommer nästan vara det samma som skulle varit på VM. Med 3st prov, 1. Cementa brottet 2. Slalombacken 3. Klagstorp.

För att ta del av den senaste informationen kring tävling så kan ni klicka er in på : https://skovdeenduroweek.se/

Lets do this!

//Albin Elowson #3

Team dagar med Husqvarna Scandinavia i Yttrehogdal.