Albin Elowson

Enduro SM Norrahammar

Till mina sponsorer och samarbetspartners!

Tjena,

I helgen har jag varit och kört näst sista deltävlingen av enduro SM. Denna deltävling gick i Norrahammar strax söder om Jönköping. Jag kom dit på torsdagskvällen och tillbringade natten i husvagn för att kunna börja gå de 4 olika proven på fredagsmorgonen.

Norrahammar hade fått till 4st varierade prov.

SP1: Ett kortare prov som började på ett gärde för att sedan övergå till en mindre crossbana och avluta med en liten extrem del. Ca: 3min.

SP2: Mycket häftigt prov som gick på helt okörd mark. Variationen var stor med snabba skogsvägar, gärden och avstickare in i skogen. Påminner lite om ett franskt enduro prov. Ca: 9min.

SP3: Ett prov som också var nydraget. Men detta gick långsamt inne i storskog bland rötter och sten. Ca:10 min

SP4: Denna gick på hela Norrahammars träningsbana. Materialet var sand och vart rejält sönderkört och jobbigt. Ca: 12min

DAG1: Under natten till lördagen så kom de lite regn vilket gjorde banan bättre för helgen. Jag började dagen lite stelt och avvaktande. Har svårt att pusha de där sista när jag inte har 100% koll på hur banan går då jag inte hinner gå proven mer än en gång. Men de gick bättre och bättre under dagen men hade tappat för mycket i början på Mikael Persson som vann dagen totalt och jag 2a. Men de viktigaste var att ha Joakim Grelsson (3a) bakom mig i totalen då han var den som låg närmst i serien. Men Joakim gjorde en hårdare marksyning under sista varvet som hade resulterats i en spräckt mjälte. Så han kom inte till start till Dag2.

Dag2: Jag var rejält revansch sugen… Men inte bara de utan jag hade möjligheten att säkra SM Guld! Men då var det bara en total seger som gällde för att kunna göra de. Började dagens två prov med bra tryck och go feeling i körningen. Men Mikael hade bestämt sig för att jag skulle få köra sjukt fort för att vinna över honom. Han hade helt enkelt en annan speed än vad jag hade denna helgen. Jag gjorde en vurpa på prov 3 och en på prov 4a och han fick en stor ledning redan efter ett varv. Så jag fokuserade om och körde för en 2a plats för att få med så mycket poäng som möjligt. Desto längre dagen gick så körde jag bättre och bättre och jag tog in lite fick en större lucka ner till 3e platsen. Efter denna helg så är jag nöjd med två andra platser.

Har nu en god ledning i totalen. Då jag till helgens final i Töreboda behöver placera mig som sämst 4a i klassen och 12a totalt för att säkra guldet.

Tack för ert stöd!

//Albin Elowson #3