Albin Elowson

SCCS Bergby

Till alla mina sponsorer och samarbetspartners!

I söndags var det dags för den andra deltävlingen av Swedish Cross Country Series i Bergby. Denna tävlingen skulle bli raka motsatsen mot Big Bang i Falköping… Detta vart en riktigt dammig tävling istället för mud racet vi körde i Falköping.

Jag kände mig förbered inför racet! Hade ställt in hojen bra inför Bergby då det är mycket gärdes körning och då vill jag ha en hoj som är lite mer lätt svängd än på andra långloppen. Jag har även fått till starten bättre då jag har par kopplat ett extra batteri så den går igång snabbare. (TOP SECRET)

Jag var lite nervös som man gärna brukar bli inför start men när start signalen går så släpper alla spänningar och de är bara att dra!

Jag var 3a i starten och dammet var direkt ett stort problem… men föraren framför mig ramlade och jag kom förbi och var tidigt uppe som 2a. Försökte komma ikapp men var riktigt svårt då man inte kunde komma mycket närmre än 20m då man inte såg något i dammet. Men det fanns några partier där det inte dammade så tänkte att jag får vara lite lugn fram till de. Men kom in i ett skogsparti och såg inte stenarna som gömde sig i under dammet och crashade… Men lyckades komma igång precis innan Rickard Hansson var ikapp… tur! Men hade tappat på Adam Andersson som var i ledning så fick jaga ikapp igen och lyckades lägga en stöt där det inte dammade och kom om. Där efter kunde jag kontrollera racet med klar sikt och utökade min ledning hela tiden. Tank stoppet gick bra och jag fick i mig lite banan, energi gel och nya glasögon. Kände mig stark sista halvan av racet och kunde dra ifrån med dryga 3minuter ner till RH efter 2.5h körning.

Nästa race ser jag verkligen framemot, Billingen Enduro Challenge som går av stapeln söndagen den 3 Juli. Kommer bli ett riktigt häftigt race med start i Billinge backen som där efter går över fritidsområdet ner till Cementa brottet.

Hoppas vi ses där!

Ha en riktigt trevlig Midsommar…

Med Vänliga Hälsningar

//Albin Elowson