Albin Elowson

SVENSK MÄSTARE I LÅNGLOPP

Till mina sponsorer och samarbetspartners.

I lördags var det dags för den 4e deltävling av SCCS som gick av stapeln i Söderhamn.

Detta racet skulle bli en riktig tuff tävling då banan gick i mestadels sandstalp vilket är riktigt jobbigt att köra i. Jag hade gjort lite ändringar på hojen till detta racet. Med ett kortare ”offset” på styrkronan för mer stabilitet i hojen och ett högre styre för mer komfort i stående körning.

Inför detta racet så visste jag att jag var tvungen att vinna och Rikard Hansson skulle komma sämre än 2a för att kunna säkra SM titeln i SCCS. Men jag fick reda på av min team chef dagen innan att han inte skulle ställa sig på startlinjen. Då han hade kraschat på Stångebroslaget och skadat revbenen.

Detta gjorde ju om förutsättningarna rejält och kunde slappna av lite mer inför racet. Men vinna de vill jag alltid göra och det är de jag alltid kör för! Så väl på startlinjen så stod även två snabba sandförare Axel Semb och Niklas Persson som jag inte riktigt visste farten på. Fick inte någon bra start då Axel gav mig en vass crossarmbåge i starten och var tvungen att slå av. Men dröjde inte många kurvor innan jag var uppe som 3a efter Niklas och Axel. Lyckades komma om dem och köra mitt race. Banvarvet var ganska så kort ca: 18-19min. Så detta skulle bli ett tuff tävling mentalt då de är jobbigare att köra fler varv.

Gjorde ett snabbt tankstop på varv 4 och då visste jag att de var 5varv kvar. Kämpade på genom hela racet och hade ett bra flow i körningen. Utökade min ledning hela tiden så lyckades gå över mållinjen med 2min och 30sek ner till 2an Niklas Persson. Men de bästa av allt är att jag nu säkrade SM titeln i Swedish Cross Country Series för andra året i rad.

Sitter just nu i skrivande stund i bilen på väg till Slovakien för att köra VMet som går där i helgen. Ska bli riktigt kul att dra lite VM igen, spännande och förväntansfull.

Stort tack till er som är med och stöttar mig i min satsning ni gör detta möjligt!!

Med Vänliga Hälsningar

//Albin Elowson #1