Albin Elowson

Enduro SM Skövde

Till mina Sponsorer och Samarbetspartners.

Tjena,

I Fredags och Lördags så var det dags för SM premiär på hemmaplan i Skövde. Hemma klubben hade gjort ett kanon jobb med proven och transportsträckor vi skulle få köra. Efter att ha gått nästan 3mil på torsdagen SP1, SP3 2 gånger och SP2 1 gång så kände jag mig redo. Under båda dagarna så skulle vi köra 3 varv.

SP1 Cementa: Gick inne i Cementas brottet. Intrnationell dragning av provet med mycket tempoväxlingar.

SP2 Billinge Backen: Härlig dragning i slalombacken i Skövde med många skråsvängar.

SP3 Klagstorp: Ute vid de klassiska Betongbackarna på de militära området utanför Skövde. Fint enduroprov med en go blandning av olika material och terräng.


Dag1: Var riktigt blöt och lerigt då det var ihållande regn hela dagen. Började med att vara 2a på SP1 vilket var ett go känsla. Jag körde stabilt och höll mig ifrån större misstag under dagen vilket räckte till en total seger. Grymt gött kvitto på all träning och förberedelser ger utdelning!


Dag2: Väntades att bli en fin dag utan regn. Vilket skulle förändra känslan på de olika proven. Men tyvärr redan på första provet så får jag problem med biken. Den stannar och går inte igång… tar lång tid innan jag tillslut får igång biken igen och kunde köra vidare. Tappade över 1 minut på ledarna och låg nere på en 45e plats. Men borrade ner huvudet och försökte rädda så många poäng som gick. Lyckades köra ikapp mycket tid och knep 3e platsen totalt på sista provet med 0,85 sek. Hade även kört in tid på segraren så var bara 38 sekunder efter i mål. Så var ”egentligen” snabbast under lördagen också men jag är nöjd med min uppkörning och känslan jag har haft.

Nu kommer jag träna vidare med en helt annan känsla i kroppen vilket är grymt skönt.

Nästa tävling blir SM i Enköping den 6 september.

Tack för erat stöd!

Med Vänliga Hälsningar

//Albin Elowson #3