Albin Elowson

Nu är vi igång!

Hej mina sponsorer och samarbetspartners.

Det var ett tag sedan jag skickade ut en uppdatering, men bättre sent än aldrig!

Nu står VM snart för dörren… Men jag har under vinter säsongen kört vinterserierna Vintercupen i Skaraborg och Östraopen i runt Stockholms trakten. Jag tryckte de var bra att köra dessa tävlingar för att få köra i tävlings tempo under vintersäsongen också. Jag var dock tvungen att välja vilken serie jag skulle satsa mer på då några deltävlingar krockade, Så valde att köra Vintercupen. Jag har nu gått ner i storlek på hoj och kör 350cc igen efter att ha kört 450cc förra säsongen. Jag tycker det känns bättre då ”jag” kan styra hojen mer!

Vintercupen lyckades jag vinna totalt där det är många vassa förare med. Jag var lite trög startad i i första deltävlingen. Men resten av deltävlingarna körde jag bättre och lyckades vinna!

Östra Open kunde jag inte vara med på alla deltävlingar och där med så hade jag inte chansen att vinna denna serien. Men jag lyckades vinna alla de deltävlingar jag körde vilken kändes riktigt bra. Jag slutade på en 3e plats totalt.

Men nu har även sommar säsongen dragit igång med en rejäl smäll.

BIG BANG i Falköping!

Detta är en ny tävling i en ny långlopps serie som heter Swedish Cross Country Series (SCCS). Jag var riktigt nervös med ändå fokuserad innan racet då det kändes ganska öppet om vilka som skulle vara med och fightas om segern. Men jag försökte hålla mig lugn då jag vet att jag är stark i andra halvan av racet. Vi skulle köra i 2,5h på en bana som tog 19-20min varvet. Det var en masstart som vanligt som även namnet på tävlingen BIG BANG, då start skottet var en kanon som avfyrades. Kom iväg som 6a och det var rejält dammigt och svårt att se något för att försöka köra om. Men lyckades efter drygt halva första varvet köra upp mig till 2a. Men hade då redan tappat drygt 30 sekunder på ledaren ”Filip Bengtsson” som hade gjort ett rejält ryck, då innan han gick över till enduro har vunnit flera SM guld i cross. Men lyckades ändå hålla den luckan ganska konstant under de 3 inledande varven, vilket kändes bra att jag inte tappade mera. Men ”Max Ahlin” som låg bakom mig som 3a gick in för sitt tankstopp på 3e varvet vilket nog var ett taktiskt drag. Då jag skulle gå in för att tanka på varv 4a så kände jag på mig att Max kommer försöka köra ikapp och komma om mig när jag tankar. Men jag växlade också upp och de gjorde även att jag började ta in på Filip. När jag går in för att tanka så har jag ca:25 sek upp till Filip. Men jag och farsan lyckades göra en snabb tankning och jag tog in ca 10-15 sek. Nu hade jag nästan ryggen på honom! Men Max hade också tagit in på mig men inte tillräckligt för att komma om mig när jag var inne och tankade. Lyckades täppa igen luckan på Filip men lyckades inte köra om… då var även Max ikapp mig! Då det kändes som att Filip inte hade tempot kvar i kroppen så började jag få lite stress över att Max hade kommit ikapp. Men efter att ha legat drygt 1 varv bakom Filip så släppte han om mig och sedan även Max.

Nu förstod jag att det är nu racet avgörs!

Jag borrade ner huvudet… fokuserade och lyckades göra en tempo höjning som inte Max klarade av under två varv. Jag fick en lucka på drygt 30sek ner till Max. Kunde sista varvet bevaka min position och köra hem den historiska segern i den nya tävlingen och serien! Kändes riktigt gött att få tävla lite igen och inte minst när det gick såpass bra som de gjorde.

Men nu är det inte långt kvar till de att jag står på startrampen i VM igen. Den 15e juni flyger jag till Portugal för första deltävlingen i VM. Ska bli riktigt kul att komma tillbaka in i hetluften igen då det är har gått några år sedan jag körde VM. Efter första deltävlingen i Portugal så flyger vi direkt till Italien för den andra deltävlingen.

Jag kommer under de två första deltävlingarna ta hjälp av Svemo och deras trailer som kommer att transportera ner hojarna och material. Men sedan när den tredje deltävlingen i Estland 16-18 Juli så kommer jag nog åka över med egen buss och husvagn. Efter de så kommer vi fram till årets höjdpunkt Skövde Enduro Week. Vecka 29 så är VM framme för den den 4e deltävlingen i Skövde! Ska bli så otroligt kul att få köra VM på hemma plan. Men även på söndagen så är det premiär för Billingen Enduro Challenge med start i slalombacken!

Hoppas ni alla planerar in en semester vecka för att kolla på världseliten i Enduro V.29. För så som de verkar just nu så kommer det kunna vara publik under denna vecka. Vilket givetvis är en förutsättning.

Just nu håller jag på att fixar/ packar och fin justerar de sista med biken för lastning på lördag.

Stort tack till alla er som läser detta och är med och stöttar och hjälper mig… Utan er hade jag inte kunnat göra denna satsning.

Ni är Guld värda!

Nu kör vi…

Ha de gött!

//Albin Elowson #1